zorg
stripesarchitects is een architectenbureau+. Voor architectuur, kennis en advies. specialisaties: zorg, wonen, herbestemming, logistiek, duurzaamheid, BIM.
zorg, zorgsector, zorghuisvesting, stripesarchitects, architecten, stripes, strijp-s, eindhoven, ravenstein, oss, architectenbureau, architects, duurzaam, breeam, architectuur, kennis, advies, herbestemming, renovatie, logistiek, distributiecentrum, wonen, woningbouw, volkshuisvesting, samenwerking
464
page-template-default,page,page-id-464,bridge-core-3.0.8,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-29.5,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-3432

zorg

De Corisberg

Flexibiliteit, duurzaamheid en innovatie worden steeds belangrijker voor zorgvastgoed

Zorg en daarmee ook zorgvastgoed staat onder grote druk. Vroeger regelden zorginstellingen de bekostiging van zorgvastgoed één op één met het College bouw zorginstellingen op basis van een complex stelsel van regelingen. Tegenwoordig zijn de zorginstellingen zelf verantwoordelijk voor de financiële exploitatie en de sluitende financiering van hun vastgoed.

 

Exploitatierisico en financieringsrisico komen voor rekening van de zorginstellingen. Door deze ontwikkelingen worden flexibiliteit, duurzaamheid en innovatie van zorgvastgoed in ontwerp, realisatie en exploitatie steeds belangrijker.

 

Flexibele gebouwen zijn gemakkelijk en voordelig te herontwikkelen voor ander gebruik. Zowel voor andere zorgfuncties als ook voor functies buiten de zorg.

Duurzame gebouwen hebben gedurende hun levensduur excellente ecologische prestaties op het gebied van energieverbruik en materiaalgebruik. Dus ook zorg voor het milieu.

 

Innovatieve concepten in ontwerp, realisatie en exploitatie leveren toegevoegde waarde. Bijvoorbeeld door toepassing van het Bouw Informatie Model en Het Nieuwe Werken.

 

Voor de zorginstellingen blijft bij dit alles geboden functionaliteit voorop staan. De normen en richtlijnen van de verlopen Bouwmaatstaven en Geboden Toegang zijn naast het vigerende Bouwbesluit en Gebruiksbesluit bruikbare handvatten voor het ontwikkelen van zorgvastgoed.

 

Wij ontwerpen samen met onze opdrachtgevers door toepassing van onze uitgangspunten in combinatie met onze methoden en technieken zorgvastgoed binnen de zorgbudgetten en met een goede prijs/kwaliteitprestatie.

bekijk onze projecten in de categorie zorg: