zorgwoningen Willemshaven Oss
stripesarchitects is een architectenbureau+. Voor architectuur, kennis en advies. Bekijk de zorgwoningen Willemshaven Oss.
zorg, zorgwoning, zorgwoningen, zorgsector, zorghuisvesting, wonen, Oss, Willemshaven, stripesarchitects, architecten, stripes, strijp-s, eindhoven, ravenstein, architectenbureau, architects, duurzaam, breeam, architectuur, kennis, advies, herbestemming, renovatie, logistiek, distributiecentrum, woningbouw, volkshuisvesting, samenwerking
308
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-308,bridge-core-3.0.8,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-29.5,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-3432

zorgwoningen Willemshaven Oss

Zorgwoningen Willemshaven te Oss

kleinschalig groepswonen voor jongeren met een verstandelijke beperking
opdrachtgever: Dichterbij
oplevering: 2009
architect: Marc Bell
fotografie: Ruud Balk Fotografie

 

categorie

Zorg

Op het bosperceel aan de rand van Oss staat een villa die de heer Loosbroek naliet aan Stichting Steunfonds de Korf, tegenwoordig Kleur. Grondig onderzoek wijst uit dat deze villa niet geschikt te maken is voor de huisvesting van verstandelijk beperkte jongeren met gedragsproblemen.

 

In plaats daarvan vinden de jonge mensen een thuis in een groot landhuis, passend bij de maat en schaal van het terrein, twee zorgwoningen en een ‘appartement’.

De twee groepswoningen omarmen samen de tuin en de zon. De gevel op de begane grond springt in, waardoor een overdekt terras ontstaat en overmatige zoninstraling voorkomen wordt. Elke groepswoning telt vijf bewoners.

 

Het ‘appartement’ is op de andere zijde georiënteerd, op een open plek in het bos. Hier wonen twee jongeren met een visuele beperking. Het materiaal- en kleurgebruik is daar op aangepast.

bekijk onze projecten in de categorie ‘zorg’: