wonen
stripesarchitects is een architectenbureau+. Voor architectuur, kennis en advies. specialisaties: zorg, wonen, herbestemming, logistiek, duurzaamheid, BIM.
wonen, woningbouw, volkshuisvesting, stripesarchitects, architecten, stripes, strijp-s, eindhoven, ravenstein, oss, architectenbureau, architects, duurzaam, breeam, architectuur, kennis, advies, zorg, zorgsector, zorghuisvesting, herbestemming, renovatie, logistiek, distributiecentrum, samenwerking
513
page-template-default,page,page-id-513,bridge-core-3.0.8,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-29.5,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-3432

wonen

Seniorenwoningen_Leunen_03web

De situatie van voor de crisis lijkt zich te herhalen!

Het bouwen van woningen lijkt na de crisis op gang te komen. De opgave voor de ontwikkelaars is echter zwaar.

 

Woningcorporaties moeten zich voortaan hoofdzakelijk beperken tot het bouwen en verhuren van sociale huurwoningen, het zogenoemde leveren van Diensten van Algemeen Economisch Belang (DAEB). Duurdere huurwoningen mogen woningcorporaties alleen onder voorwaarden bouwen en verhuren. En het bouwen en verhuren van zorgvastgoed is in beginsel niet langer toegestaan.

 

Huurwoningen worden voor veel huishoudens met de laagste inkomens gaandeweg een kostbare aangelegenheid. Door de zogenoemde dure scheefheid besteden deze huishoudens vaak meer dan 40% van hun toch al lage netto inkomen aan huur. En intussen blijven woningcorporaties de huren meer dan gebruikelijk verhogen om de veel besproken verhuurderheffing te bekostigen. Deze verhuurderheffing beperkt bovendien de financiële armslag van de woningcorporaties voor de ontwikkeling van goedkope, betaalbare en voor de exploitatie gunstige duurzame woningen.

Daarnaast lijken de woningen van de commerciële ontwikkelaars alleen in het bereik te komen van tweeverdieners met hogere inkomens. In de grootstedelijke gebieden worden de grondprijzen voor nieuwbouwlocaties immers steeds hoger door de schaarste van deze ontwikkellocaties in relatie tot de vraag ernaar. De situatie van voor de crisis lijkt zich op dit gebied te herhalen.

 

Dit alles noopt tot innovatieve ontwerpoplossingen voor de realisatie van woningen op nieuwbouwlocaties en ook in bestaande  gebouwen. Duurzaamheidsconcepten reduceren sterk de exploitatielasten voor zowel de eigenaren als de huurders. Flexibiliteit in indelingsvarianten, in uitbreidingsmogelijkheden en in toekomstige functieaanpassingen creëren en behouden de waarde van de ontwikkelde woningen. Creativiteit in een gecombineerde integrale aanpak van wonen en zorg maakt het bovendien mogelijk om ook zorgbehoevende mensen passend te huisvesten, ook door woningcorporaties.

 

Wij ontwerpen met het oog op deze ontwikkelingen samen met onze opdrachtgevers duurzame en energiezuinige woningen, flexibel van opzet en passend in hun omgeving, binnen de opgegeven budgetten en met een goede prijs/kwaliteitprestatie.

bekijk onze projecten in de categorie wonen: