Medisch Centrum de Wiëenhof Venray
stripesarchitects is een architectenbureau+. Voor architectuur, kennis en advies. Bekijk het Medisch Centrum de Wiëenhof te Venray.
herbestemming, renovatie, zorg, utiliteit, medischcentrum, wieenhof, Venray, zorgsector, zorggebouw, utiliteitsgebouw, stripesarchitects, architecten, stripes, strijp-s, eindhoven, ravenstein, oss, architectenbureau, architects, duurzaam, breeam, architectuur, kennis, advies, logistiek, distributiecentrum, wonen, woningbouw, volkshuisvesting, samenwerking
263
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-263,bridge-core-3.0.8,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-29.5,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-3432

Medisch Centrum de Wiëenhof Venray

Medisch Centrum De Wieënhof te Venray

eerstelijnszorg: huisartsen, apotheek, huisartsenpost, dagbehandeling, fysiotherapie, tandarts, podotherapeut e.a.
opdrachtgever: Roelofs ontwikkeling & adviseurs B.V.
oplevering: 2011
architect: Marc Bell
fotografie: RT fotografie

 

categorie

Zorg, Herbestemming

Ten zuiden van het centrum van Venray, parallel aan de Deurnseweg (N270), is in een voormalig hotel Medisch Centrum ‘De Wieënhof’ gevestigd. Aan het bestaande gebouw is een nieuw haakvormig volume toegevoegd. Met de eveneens haakvormige oudbouw ontstaat een compact gebouw rondom een centrale gemeenschappelijke ruimte.

Aan de kant van de centrale toegang is de begane grond volledig transparant. Dit zuigt de bezoekers naar binnen. Doorgaande raamstroken op de verdiepingen onderstrepen het stoere, krachtige karakter van het nieuwe gedeelte. Ze bieden een panoramisch uitzicht en laten lekker veel licht en lucht binnen. De centrale gemeenschappelijke ruimte – de buitenpatio – vormt een oase van rust en in het middelpunt van het medisch centrum.

bekijk onze projecten in de categorie ‘zorg’: