zorgvoorzieningengebouw Wielewaal voor ASVZ te Rotterdam
stripesarchitects is een architectenbureau+. Voor architectuur, kennis en advies. Bekijk het zorgvoorzieningengebouw Wielewaal voor ASVZ te Rotterdam.
zorg, zorgvoorzieningengebouw, zorgsector, zorghuisvesting, wonen, stedenbouw, utiliteit, utiliteitsgebouw, ASVZ, Rotterdam, Wielewaal, stripesarchitects, architecten, stripes, strijp-s, eindhoven, ravenstein, oss, architectenbureau, architects, duurzaam, breeam, architectuur, kennis, advies, strijp-s, eindhoven, herbestemming, renovatie, logistiek, distributiecentrum, woningbouw, volkshuisvesting, samenwerking
334
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-334,bridge-core-3.0.8,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-29.5,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-3432

zorgvoorzieningengebouw Wielewaal voor ASVZ te Rotterdam

centraal voorzieningengebouw locatie Wielewaal, deelgemeente Charlois te Rotterdam

centrale receptie, dagbestedingsruimten, therapeutisch bad, restaurant, (para-) medische ruimten, kantoren
opdrachtgever: ASVZ Zuid West
oplevering: 2005
architect: Marc Bell
fotografie: Ronald Schlundt Bodien

 

categorie

Zorg | Utiliteit

Het centrale zorgvoorzieningengebouw voor zorgverlener ASVZ in de kleine wijk Wielewaal, stadsdeel Charlois te Rotterdam wijkt door zijn omvang sterk af van de omliggende bebouwing. Dankzij een eenduidige vormgeving, detaillering en kleurstelling toont het toch respect voor zijn omgeving. Het is ingetogen, maar doordat de massa aan de kop en de staart is opengewerkt ontstaat een dynamisch en krachtig beeld.

In de kop van het gebouw, die grenst aan een langzaamverkeersroute dwars over het kavel, zijn onder meer de entree, de recreatiezaal, (para-) medische voorzieningen en kantoorfuncties ondergebracht. Het middendeel is voor dagbestedingsactiviteiten, in de ‘staart’ van het gebouw een therapeutisch bad.

bekijk onze projecten in de categorie ‘zorg’: