logistiek
stripesarchitects is een architectenbureau+. Voor architectuur, kennis en advies. specialisaties: zorg, wonen, herbestemming, logistiek, duurzaamheid, BIM.
logistiek, distributiecentrum, distributiegebouw, duurzaam, breeam, stripesarchitects, architecten, stripes, strijp-s, eindhoven, ravenstein, oss, architectenbureau, architects, architectuur, kennis, advies, zorg, zorgsector, zorghuisvesting, herbestemming, renovatie, wonen, woningbouw, volkshuisvesting, samenwerking
517
page-template-default,page,page-id-517,bridge-core-3.0.8,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-29.5,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-3432

logistiek

Roosendaal_Campus A58_distributiecentrum_02web

State-of-the-art: functioneel, flexibel en duurzaam

State-of-the-art gebouwen

Elke onderneming heeft haar eigen visie op het sluitstuk in het logistieke bedrijfsproces. De daarvoor benodigde distributiegebouwen moeten naadloos op deze visie aansluiten. Dit stelt hoge eisen aan de ontwerpers bij de ontwikkeling van gebouwen met de gewenste functionaliteit, flexibiliteit en duurzaamheid binnen de daarvoor beschikbare budgetten. Stripesarchitects heeft als geen ander ervaring met het ontwikkelen van deze gebouwen:  vanuit de praktijk, in de praktijk.

Efficiënte gebouwen

De distributiesector is in ontwikkeling. Er is in toenemende mate vraag naar intelligente gebouwen. E-commerce heeft haar intrede gedaan. Het distributieproces wordt door de inzet van robots steeds meer geautomatiseerd. ‘Hochregallager’ of ‘high bay warehouses’ bieden een superefficiënte storage solution.  Nieuwe distributieprocessen doen hun intrede zoals cross-docking, maar ook nieuwe transportmiddelen worden ingezet zoals LZV’s. Dit alles bepaalt de lay-out en maatvoering van gebouwen en terreinen. Een distributiegebouw vormt zo in feite een faciliterende schil rondom een distributieproces. En die is voor elke onderneming weer anders. Dit alles brengen de ontwerpers van Stripesarchitects in kaart tijdens voorbereidende en inventariserende gesprekken.

Stripesarchitects is gespecialiseerd in het ontwerpen en engineeren van distributiegebouwen. Deze gebouwen staan ten dienste van de gebruiker. Ze zijn functioneel, flexibel, duurzaam en kostenefficiënt.

Representatieve gebouwen

Ook de vormgeving en het uiterlijk van de gebouwen zullen moeten voldoen aan de wensen van de klant en bovendien moeten passen in de omgeving. Met inachtneming van de gewenste functionaliteit, flexibiliteit en duurzaamheid en binnen de beschikbare budgetten. Stripesarchitects staat hiervoor.

De architecten, bouwkundigen en adviseurs van stripesarchitects werken samen aan projecten voor (inter)nationaal opererende klanten.

Duurzame en veilige gebouwen

Steeds belangrijker worden ook de eisen op het gebied van duurzaamheid en veiligheid. De veiligheid betreft ook de routering in het gebouw en op het belendende terrein. Duurzaamheid is er op gericht om investeringen in het gebouw zoveel mogelijk te borgen en toekomstige desinvesteringen zoveel mogelijk te voorkomen. Stripesarchitects heeft in de praktijk bewezen ervaring met duurzaamheidscertificering.

Duurzaamheid betaalt terug

Stripesarchitects helpt bij het maken van de juiste keuzes met haar kennis, know-how en ervaring op het gebied van duurzaam bouwen en diverse certificerings- en beoordelingsmethoden. Daarbij verschaft Stripesarchitects een gedegen inzage in de daadwerkelijke exploitatie van het gebouw. De duurzaamheidsmaatregelen blijken zich dan terug te betalen door investeringsvoordelen, subsidies en lagere exploitatiekosten.

Stripesarchitects beschikt over een groot kennisnetwerk ten behoeve van de dienstverlening aan haar klanten.

Al jaren  lang bewijst Stripesarchitects een gedegen ketenpartner te zijn. Stripesarchitects werkt en communiceert helder, transparant en betrouwbaar. Stripesarchitects doet wat zij zegt en komt haar afspraken na!

Beheersbare kosten

Het bedrijfsproces bepaalt de uitrusting, de inrichting en afwerking van het gebouw met de daarbij behorende installaties. De kosten en de succesfactoren daarvan zijn doorgaans aanzienlijk hoger dan de schil. Toch is ook de representativiteit van het gebouw en daarmee de uitstraling van belang. Dit alles vergt een vergaande samenwerking tussen de ontwikkelaar en/of de eigenaar en/of de gebruiker van het gebouw. Zo houden zij dan ook samen de kosten van de ontwikkeling betaalbaar en beheersbaar.

Internationale klanten

Stripesarchitects werkt ook voor internationaal opererende klanten, zowel in Nederland als ook daarbuiten. Daarbij vertaalt Stripesarchitects de specifieke behoeften en vragen van deze klanten in de lokale wet- en regelgeving. De architecten, bouwkundigen en adviseurs van Stripesarchitects hebben hierin ruime ervaring en werken in diverse projecten samen vanuit haar vestigingen in Nederland en Duistland.

Stripesarchitects, uw partner voor uw distributiegebouwen:

 

          helder en transparant

          betrouwbaar

          deskundig

          kostenbewust

          efficiënt en snel

De toegevoegde waarde van Stripesarchitects

Stripesarchitects beschikt samen met haar samenwerkingspartners over een brede kennis, know-how en ervaring op het gebied van het ontwerpen, het engineeren en het realiseren van distributiegebouwen voor (inter)nationaal opererende klanten. De werkwijze van Stripesarchitects onderscheidt zich door een hands-on aanpak in een helder en transparant proces. De behoeften, vragen, eisen en wensen van de klant staan daarbij centraal. Stripesarchitects hanteert daarbij de open-BIM werkmethodiek en levert desgewenst ondersteuning bij certificering volgens verschillende standaarden. Met deze aanpak voorkomt Stripesarchitects kostbare fouten tijdens de bouw en de exploitatie.

bekijk onze projecten in de categorie logistiek: