kantoor ReintjesAdvies en tandartspraktijk de Brier Venray
stripesarchitects is een architectenbureau+. Voor architectuur, kennis en advies. Bekijk de verbouwing van het pand tot kantoor en tandartsenpraktijk.
verbouw, herbestemming, renovatie, zorg, utiliteit, kantoor, tandartspraktijk, Venray, stripesarchitects, architecten, stripes, strijp-s, eindhoven, ravenstein, oss, architectenbureau, architects, duurzaam, breeam, architectuur, kennis, advies, zorgsector, zorghuisvesting, logistiek, distributiecentrum, wonen, woningbouw, volkshuisvesting, samenwerking
432
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-432,bridge-core-1.0.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-18.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive

kantoor ReintjesAdvies en tandartspraktijk de Brier Venray

kantoor en tandartsenpraktijk te Venray

Verbouw kantoor en inrichting tandartsenpraktijk
opdrachtgever: ReintjesAdvies
ontwerp: 2014
architect: Marc Bell
fotografie: Laura Fotostudio (interieur tandartspraktijk)

 

categorie

Zorg | Utiliteit | Herbestemming

Aan de Leunseweg in Venray is ReintjesAdvies gevestigd in een pand uit de jaren ’80. Het pand bestaat uit twee lagen, waarvan de onderste ongeveer 1,2 m¹ is verzonken in het maaiveld. Omdat het pand inmiddels te krap is geworden om de gewenste functies te herbergen wordt het aan de noordzijde uitgebreid. De verdieping, waar het kantoor van ReintjesAdvies gevestigd is zal intern worden verbouwd. In het souterrain is na een grondige verbouwing tandartspraktijk de Brier met 5 behandelkamers ondergebracht.

 

De structuur van het pand bestaat uit parallelle metselwerk schijven met glazen gevels ertussen. De nieuwbouw past binnen hetzelfde principe. Om overmatige zoninstraling in de behandelkamers van de tandartsenpraktijk in het souterrain te voorkomen is aan de voorgevel een pergola-constructie toegevoegd van houten kolommen met daartussen semi-transparante ‘roostervloeren’. In combinatie met een grondige schilderbeurt en het keimen van de metselwerk schijven wordt het gebouw van zijn inmiddels gedateerde uiterlijk verlost.

Behoudens de pergola-constructie, die bijdraagt aan een koeler binnenklimaat, zijn er meer ingrepen gedaan die bijdragen aan het verwezenlijken van een duurzaam gebouw.

 

Het bovenste beeld is een impressie van de gevel na de verbouwing. Daaronder de huidige gevel. Verder enkele foto’s van de inmiddels gerealiseerde tandartspraktijk en enkele impressies van het nog te verbouwen kantoor.

 

link naar tandartspraktijk de Brier

bekijk onze projecten in de categorie ‘zorg’: