Woningen en commerciële ruimte Den Bosch
stripesarchitects is een architectenbureau+. Voor architectuur, kennis en advies. Bekijk het project woningen en commerciële ruimte Den Bosch.
wonen, woningbouw, herbestemming, renovatie, winkel, winkelruimte, utiliteit, Hinthamereinde, DenBosch, stripesarchitects, architecten, stripes, strijp-s, eindhoven, ravenstein, oss, architectenbureau, architects, duurzaam, breeam, architectuur, kennis, advies, zorg, zorgsector, zorghuisvesting, logistiek, distributiecentrum, volkshuisvesting, samenwerking
281
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-281,bridge-core-1.0.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-18.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive

Woningen en commerciële ruimte Den Bosch

Reconstructie panden Hinthamereinde te ‘s-Hertogenbosch

winkelruimte, 4 maisonnettes en 3 grondgebonden woningen
opdrachtgever: Woningstichting De Kleine Meierij
oplevering: 2004
architect: Marc Bell
fotografie: Ruud Balk Fotografie

 

categorie

Wonen | Herbestemming | Renovatie

De panden Hinthamereinde 17 en 19 in het centrum van ’s-Hertogenbosch zijn ernstig in verval geraakt. Gelukkig heeft een aantal charmante en historisch interessante 18e-eeuwse kenmerken de tand des tijds doorstaan. De gevelopbouw, de metselverbanden en de kozijndetailleringen vormen het uitgangspunt voor een volledige reconstructie.

Op de begane grond komt een winkelruimte; daarboven vier maisonnettes die vanaf een patio op het dak van de winkelruimte te bereiken zijn. Deze patio markeert de scheiding tussen voor- en achterhuis, een belangrijk kenmerk van die bouwperiode.

Omdat het pand op nummer 17 te laag blijkt om een woning op de verdieping te realiseren, is een list nodig. Die komt er in overleg met de monumentencommissie in de vorm van een verhoogde kroonlijst. Daardoor ontstaat alsnog de benodigde ruimte.

Het pand op nr. 19 krijgt een nieuwe plint die de winkel en de maisonnettes verbindt met de grondgebonden woningen. De verblijfsruimten van de grondgebonden woningen liggen aan de straatkant. Voor een socialer karakter.

bekijk onze projecten in de categorie ‘wonen’: