seniorenwoningen Leunen
stripesarchitects is een architectenbureau+. Voor architectuur, kennis en advies. Bekijk het project 'seniorenwoningen'.
seniorenwoningen, levensloopbestendig, wonen, woningbouw, volkshuisvesting, stripesarchitects, architecten, stripes, strijp-s, eindhoven, ravenstein, oss, architectenbureau, architects, duurzaam, breeam, architectuur, kennis, advies, zorg, zorgsector, zorghuisvesting, herbestemming, renovatie, logistiek, distributiecentrum, samenwerking
1933
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-1933,bridge-core-3.0.8,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-29.5,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-3432

seniorenwoningen Leunen

Seniorenwoningen

duurzame, levensloopbestendige seniorenwoningen
ontwerp: 2016
architect: Marc Bell

 

categorie

Wonen

Voor een opdrachtgever ontwierpen wij deze seniorenwoningen op een nog braakliggend terrein.

Ze zijn als een zelfstandig blok ontworpen waarbij de twee buitenste woningen naar voren steken en de entrees met een doorgaande pergola en de voortuinen met verhoogde plantbakken als één geheel zijn vormgegeven. Hierdoor wordt het gevoel van sociale verbondenheid versterkt, alsmede de sociale veiligheid. De positionering van gevelopeningen draagt hieraan bij.

 

De woningen zijn levensloopbestendig en conform de maatstaven van toegankelijkheid ontworpen. Dit blijkt onder andere uit de hoofdslaapkamer en badkamer die op de begane grond terug te vinden zijn en de maatvoering van verblijfs- en verkeersruimten. Ze zijn zo opgezet dat de woonkamer en eetkamer uitwisselbaar zijn: wonen aan de straat- of aan de tuinzijde. Op de verdieping is er nog de mogelijkheid om 2 kamers met een badkamer of berging te realiseren.

De begane grond wordt geheel uitgevoerd in donkere baksteen met daarin contrasterend witte puien om de eenheid in beeld te ondersteunen. De woningen ontlenen hun individuele karakter aan het feit dat de verdiepingen als losse houten opbouwen zijn vormgegeven waarbij de kaprichting ook varieert. Hierdoor zijn ze uiteindelijk allemaal verschillend.

 

De woningen zijn zeer energiezuinig ontworpen, conform de principes van het ‘Passief bouwen’. Dit betekent onder andere het toepassen van een goede thermische isolatie in combinatie met een goede lucht- en kierdichting en het gebruik van passieve zonne-energie.

bekijk onze projecten in de categorie ‘wonen’: