vrijstaande woningen Leunen
stripesarchitects is een architectenbureau+. Voor architectuur, kennis en advies. Bekijk het project 'vrijstaande woningen'.
vrijstaande woningen, levensloopbestendig, wonen, woningbouw, volkshuisvesting, stripesarchitects, architecten, stripes, strijp-s, eindhoven, ravenstein, oss, architectenbureau, architects, duurzaam, breeam, architectuur, kennis, advies, zorg, zorgsector, zorghuisvesting, herbestemming, renovatie, logistiek, distributiecentrum, samenwerking
1934
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-1934,bridge-core-3.0.8,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-29.5,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-3432

vrijstaande woningen Leunen

vrijstaande woningen

duurzame, levensloopbestendige vrijstaande woningen
ontwerp: 2016
architect: Antoine Bowers

 

categorie

Wonen

Voor een opdrachtgever ontwierpen wij deze zeer ruime, vrijstaande, energiezuinige woningen op een nog braakliggend terrein. De woningen zijn ontworpen op basis van het archetype van een huis. Een eenvoudig volume met zadeldak. De berging/garage wordt door een transparante entree losgesneden van de hoofdmassa.

 

De plattegrond is georganiseerd rondom een kern, waarin de keuken, de trap, een berging en het toilet zijn opgenomen. De ruimten vloeien hierom heen en staan in open verbinding met elkaar. Eén van de voordelen die het Passief bouwen biedt. Door de kern zijn woonkamer en eetkamer uitwisselbaar. De woning heeft drie slaapkamers op de eerste verdieping en de mogelijkheid om twee extra kamers te realiseren op de tweede verdieping.

De woningen zijn levensloopbestendig en conform de maatstaven van toegankelijkheid ontworpen. Op de begane grond kan een eventuele uitbreiding plaatsvinden met een slaapkamer en een badkamer.

De woningen ontlenen hun moderne, vriendelijke karakter door de begane grond en verdieping anders te materialiseren. Donkere baksteen ten opzichte van hout.

 

De principes van het ‘Passief bouwen’ zijn in het ontwerp toegepast waardoor ze zeer energiezuinig zijn. Dit wordt onder andere bereikt door het toepassen van een goede thermische isolatie in combinatie met een goede lucht- en kierdichting en het gebruik van passieve zonne-energie.

Op het zuiden en westen zijn de gevelopeningen voorzien van lamellen; met name bedoeld om directe zoninstraling tegen te gaan.

De garage/berging is ook passief uitgevoerd zodat deze tevens als verblijfsruimte (bijvoorbeeld kantoor) bruikbaar is.

bekijk onze projecten in de categorie ‘wonen’: