stripesarchitects architectenbureau Eindhoven | stripesarchitects - S-Cape paviljoen Dutch Design Week 2013
stripesarchitects is een architectenbureau+. Voor architectuur, kennis en advies. Bekijk het S-Cape paviljoen op de Dutch Design Week 2013.
openbaar, herbestemming, DutchDesignWeek, stripesarchitects, architecten, stripes, strijp-s, eindhoven, ravenstein, oss, architectenbureau, architects, duurzaam, breeam, architectuur, kennis, advies, zorg, zorgsector, zorghuisvesting, renovatie, logistiek, distributiecentrum, wonen, woningbouw, volkshuisvesting, samenwerking
215
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-215,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive

‘S-Cape’ paviljoen Dutch Design Week 2013

S-Cape tijdelijk paviljoen Dutch Design Week 2013 Eindhoven

Een tijdelijk paviljoen met een ontmoetingsruimte, een persruimte / wifi hotspot en een buitenruimte
opdrachtgever: Plan-S en Power-S
realisatie: 2013
ontwerp: stripesarchitects i.s.m. overige partners in Plan-S
fotografie: Basephotography en RT fotografie

 

categorie

Herbestemming | Openbaar

Raam- en deurkozijnen, afvalmaterialen uit de Eindhovense wijk Geestenberg vormden de bouwstenen voor S-Cape. Het paviljoen dat tijdens de Dutch Design Week onderdak bood aan coöperaties Plan-S en Power-S. De uitdagingen? Samenwerking, rationeel en pragmatisch denken, werken met de beschikbare middelen en realisatie binnen één week.

 

De Geestenberg wordt ingrijpend gerenoveerd. Duurzaamheid, behoud van erfgoed van deze jaren ’70 wijk en het verbinden van de bewoners zijn daarbij centrale thema’s. Via de restmaterialen gaat het gedachtegoed van de wijk nu op expeditie door Eindhoven. Het is gematerialiseerd in S-Cape; een ontmoetingscentrum midden op Strijp-S.

 

S-Cape is opgedeeld in vier ruimtes: een entree met een bijzondere doorloop, een wifi hotspot, een ontmoetingsruimte en een groene buitenruimte.

Stabiliteitswanden van prefab betonnen Legioblocks bakenen de verschillende binnenruimtes af en vormen ook meteen de ‘fundering’ van dit tijdelijke gebouw. De ‘schil’ is gemaakt van hergebruikte kozijnen van slaap- en woonkamers. Meerstammige bomen vormen een aangename groene verblijfsruimte buiten. Ze zorgen tevens voor filtering van het zonlicht.

In het ontwerp van S-Cape laten we zien dat modern en strak prima samengaan met hergebruikte materialen. Uniek is de manier van bouwen: kosteloos, door stromen creatief te bundelen en mensen met elkaar te verbinden.

 

S-Cape bewijst dat materialen hun waarde niet hoeven te verliezen en dat het mogelijk is om binnen zes weken door bundeling van netwerken, kennis en ontzettend veel enthousiasme een opvallend ontmoetingscentrum te ontwikkelen en te bouwen.

 

Inmiddels is S-Cape afgebroken en worden de materialen ingezet om een nieuw semipermanent paviljoen te realiseren. Een derde leven….

bekijk onze projecten in de categorie ‘herbestemming’: