GLP – distributiecentrum te Lelystad
stripesarchitects is een architectenbureau+. Voor architectuur, kennis en advies. bekijk Campus A58 distributiecentrum Roosendaal.
logistiek, distributiecentrum, distributiegebouw, Campus A58, Roosendaal, Majoppeveld, Borchwerf, stripesarchitects, architecten, stripes, strijp-s, eindhoven, ravenstein, oss, architectenbureau, architects, duurzaam, breeam, architectuur, kennis, advies, zorg, zorgsector, zorghuisvesting, herbestemming, renovatie, wonen, woningbouw, volkshuisvesting, samenwerking
2559
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-2559,bridge-core-3.0.8,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-29.5,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-3432

GLP – distributiecentrum te Lelystad

Distributiecentrum GLP te Lelystad

BREEAM-NL**** en circulair

distributiecentrum ca. 70.500 m²

opdrachtgever: GLP

oplevering: 2024

architect: Marc Bell

 

categorie

Logistiek

Nabij Lelystad Airport wordt dit distributiecentrum gerealiseerd. Het totale project bestaat uit twee grotendeels dezelfde gebouwen met ieder 4 units met eigen mezzanine en kantoorruimte.

Het totaal beslaat ca. 65.000 m² warehouse, 9.500 m² mezzanine en 1.600 m² kantoor.

Het project zal worden gerealiseerd in 2 verschillende bouwfasen, het oostelijke en het westelijke gebouw.

 

GLP heeft Stripesarchitects de opdracht verleend voor een ‘Total Engineering’. Zo zijn niet alleen de architectenwerkzaamheden gerealiseerd maar onder verantwoordelijkheid en risico van Stripesarchitects zijn ook de werkzaamheden van onder andere de adviseur duurzaamheid, de constructeur, de installatie-adviseur, de adviseur brandveiligheid en de adviseur infra tot stand gekomen.

De ambitie is om het certificaat BREEAM-NL label Excellent te behalen en te voldoen aan de eisen van de circulaire economie. Ook zal er een materialenpaspoort worden gegenereerd.

 

Voor de Total Engineering zijn de volgende samenwerkingspartners gecontracteerd:

  • advies duurzaamheid/ circulariteit: adamasgroep
  • advies constructies: Pieters Bouwtechniek
  • advies installaties: adamasgroep
  • advies brandveiligheid: Incendio (tegenwoordig Acuro)
  • advies infra: Ducot Engineering & Advies

bekijk onze projecten in de categorie ‘logistiek’: