Multifunctioneel Centrum de Koppelinck te Geffen
stripesarchitects is een architectenbureau+. Voor architectuur, kennis en advies. Bekijk het Multifunctioneel Centrum de Koppelinck te Geffen.
multifunctioneel, MFC, MFA, onderwijs, openbaar, utiliteit, utiliteitsgebouw, Koppelinck, Geffen, stripesarchitects, architecten, stripes, strijp-s, eindhoven, ravenstein, oss, architectenbureau, architects, duurzaam, breeam, architectuur, kennis, advies, zorg, zorgsector, zorghuisvesting, herbestemming, renovatie, logistiek, distributiecentrum, wonen, woningbouw, volkshuisvesting, samenwerking
411
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-411,bridge-core-3.0.8,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-29.5,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-3432

Multifunctioneel Centrum de Koppelinck te Geffen

Multifunctioneel Centrum de Koppelinck te Geffen

basisschool, peuterspeelzaal en accommodatie voor 31 verenigingen
opdrachtgever: gemeente Maasdonk
oplevering: 2010
architect: Roelie Buter en René Rutgers
fotografie: de Goeij communicatie (foto 1,2,4,5) en Foto Van der Kloet B.V. (foto 3)

 

categorie

Onderwijs | Openbaar

De nieuwbouw van het MFC vormt de eerste fase van de centrumplanontwikkeling. Het MFC biedt plaats aan De Wissel – de school die ontstond uit de samenwerking van de Aloysiusschool en de Mariaschool – die achttien lokalen en een gymzaal telt. Daarnaast zijn een peuterspeelzaal en een naschoolse opvang opgenomen en biedt het gebouw plaats aan diverse lokale verenigingen.

 

Het gebouw bestaat uit vier beuken van één, respectievelijk twee lagen, die gegroepeerd zijn rondom een centrale hal. In deze hal is de hoofdtrap en een podium. De trap is zodanig uitgevoerd dat ze ook als tribune kan worden gebruikt.

Tot onze taken behoorde naast het opstellen van een visiedocument en een integraal functioneel, ruimtelijk en technisch Programma van Eisen het opstellen en zorgdragen van het gehele integrale ontwerp en engineering , alsmede het voeren van de bouwdirectie, kostenmanagement en toezicht. Het project is geheel binnen het taakstellende budget gerealiseerd met behoud van de in het visietraject vastgelegde uitgangspunten.

 

Daarnaast verzorgden we het gebruikersoverleg vanaf initiatieffase tot en met de oplevering en ingebruikname.