zwembad De Ronde Venen Mijdrecht
stripesarchitects is een architectenbureau+. Voor architectuur, kennis en advies. Bekijk het zwembad Veenweidebad De Ronde Venen Mijdrecht.
zwembad, sport, sportgebouw, landschap, landschappelijk, Veenweidebad, De Ronde Venen, Marickenland, stripesarchitects, architecten, stripes, strijp-s, eindhoven, ravenstein, oss, architectenbureau, architects, duurzaam, breeam, architectuur, kennis, advies, zorg, zorgsector, zorghuisvesting, herbestemming, renovatie, logistiek, distributiecentrum, wonen, woningbouw, volkshuisvesting, samenwerking
359
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-359,bridge-core-3.0.8,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-29.5,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-3432

zwembad De Ronde Venen Mijdrecht

Zwembad + Health&Leisure De Ronde Venen te Mijdrecht

zwembad (3-baden concept) ca. 3.800 m² en health & leisure center ca. 4.000 m²
europese aanbesteding (DBMO) gemeente De Ronde Venen
opdrachtgever: van den Belt sportaccommodaties / ConeGroep
ontwerp: 2007
architect: Marc Bell

 

categorie

Sport

Aan de ene kant het toekomstig recreatiegebied Marickenland. Aan de andere het bedrijventerrein aan de westzijde van de Veenweg. Er tussenin een karakteristiek polderlandschap, ingericht met stroken bos, waar een nieuw zwembad, het Veenweidebad, en health & leisure center moet komen.

 

Door de gebouwen onder het landschap te ‘schuiven’ ontstaat een extra dimensie in het recreatiegebied. Het complex vormt met zijn groene daken een natuurlijke voortzetting van het parklandschap. Delen van de daken zijn vrij toegankelijk. Betonnen schijven structureren de openbare ruimte. Ze geven richting aan het landschap en begeleiden de bezoeker naar Marickenland.

Verticale accenten in de vorm van glazen torentjes markeren de hoeken van de bebouwing en de rand van het recreatiegebied aan deze zijde. ’s Nachts fungeren deze torentjes als lichtbakens.

Tussen de genoemde betonnen schijven hangen vakwerkspanten die de groene daken dragen. De glazen gevels zorgen voor maximale transparantie in oost-west richting. Hierdoor ontstaat interactie tussen binnen en buiten en ook het gevoel dat het landschap doorloopt tot aan de Veenweg.

 

Het Veenweidebad telt drie baden rondom een centrale kern. De entree van het zwembad en de horeca zijn direct vanaf de straat zichtbaar en gemakkelijk te bereiken vanaf de openbare parkeerplaats en fietsenstalling. De horeca grenst aan een wandelpad (voormalige kreekrug) naar het recreatiegebied. In het zwembad is een glijbaan opgenomen die volledig inpandig blijft, door de horeca cirkelt en uitmondt in een binnenbad.