PDV grootschalige detailhandel Venray
stripesarchitects is een architectenbureau+. Voor architectuur, kennis en advies. Bekijk het project PDV grootschalige detailhandel Venray.
PDV, detail, detailhandel, utiliteit, utiliteitsgebouw, Venray, Brier, Woonmax, stripesarchitects, architecten, stripes, strijp-s, eindhoven, ravenstein, oss, architectenbureau, architects, duurzaam, breeam, architectuur, kennis, advies, zorg, zorgsector, zorghuisvesting, herbestemming, renovatie, logistiek, distributiecentrum, wonen, woningbouw, volkshuisvesting, samenwerking
439
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-439,bridge-core-3.0.8,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-29.5,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-3432

PDV grootschalige detailhandel Venray

PDV – grootschalige detailhandel – Venray

nieuwbouw voor grootschalige detailhandel
opdrachtgever: ReintjesAdvies
ontwerp: 2014
architect: Marc Bell

 

categorie

Utiliteit

De kruising van de N270 en de Leunseweg vormt de zuidelijke entree van Venray. De rotonde die hier ligt biedt toegang tot het centrum maar zal in de nabije toekomst ook de ontsluiting naar de Woonmax, een grootschalige detailhandelslocatie, op bedrijventerrein de Brier bieden.

 

Op het kavel tussen de rotonde en de Woonmax hebben we een nieuw pand ontworpen waarmee het bestaande winkelaanbod kan worden uitgebreid en dat plaats biedt aan een voorziening op het gebied van ‘food’.

De huidige gevel van de Woonmax aan de openbare weg is geheel gesloten en dus niet uitnodigend. Het nieuwe pand is ontworpen binnen dezelfde kaders als de Woonmax, zoals de hoogteopbouw en materiaalgebruik. In tegenstelling tot de geslotenheid van de bestaande gebouwen is het nieuwe pand juist erg transparant en vormt daarmee een nieuwe, uitnodigende entree voor de Woonmax.