Renovatie
stripesarchitects is een architectenbureau+. Voor architectuur, kennis en advies. specialisaties: zorg, wonen, herbestemming, logistiek, duurzaamheid, BIM.
renovatie, herbestemming, stripesarchitects, architecten, stripes, strijp-s, eindhoven, ravenstein, oss, architects, architectenbureau, duurzaam, breeam, architectuur, kennis, advies, zorg, zorgsector, zorghuisvesting, logistiek, distributiecentrum, wonen, woningbouw, volkshuisvesting, samenwerking
1774
page-template-default,page,page-id-1774,bridge-core-2.5.9,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-24.4,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.2,vc_responsive

Renovatie

Genneperparken_Eindhoven_zorgwoningen_Zonnehuizen_07aweb
Na renovatie heeft het pand zijn eigenheid niet verloren

renovatie en herbestemming

Renovatie

Renovatie van een monumentaal pand heeft tot doel om de meest karakteristieke waarden van een object te conserveren en om de geplande activiteiten er te kunnen laten plaatsvinden.

Na inspectie wordt een waardekaart opgesteld van het object en eventueel haar omgeving. Zo kunnen de historisch waardevolle elementen worden behouden waar nodig versterkt.

Bij restauratie worden de beschadigde en niet te behouden onderdelen zoveel mogelijk in de oude staat teruggebracht door gebruik te maken van materialen en technieken zoals ze in die tijd ook werden toegepast. Een historisch kleurenonderzoek vormt veelal de basis voor een weloverwogen kleurkeuze.

Na renovatie heeft het pand zijn eigenheid niet verloren, biedt het ruimte aan de geplande activiteiten en voldoet het aan de huidige maatstaven en normen.

bekijk onze projecten in de categorie renovatie: