verbouw woning Geerpark Vlijmen
stripesarchitects is een architectenbureau+. Voor architectuur, kennis en advies. bekijk de verbouwing van een woning in het Geerpark Vlijmen.
wonen, verbouw, woning, Vlijmen, Geerpark, stripesarchitects, architecten, stripes, strijp-s, eindhoven, ravenstein, oss, architectenbureau, architects, duurzaam, breeam, architectuur, kennis, advies, zorg, zorgsector, zorghuisvesting, herbestemming, renovatie, logistiek, distributiecentrum, woningbouw, volkshuisvesting, samenwerking
1696
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-1696,bridge-core-1.0.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-18.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive

verbouw woning Geerpark Vlijmen

Verbouw woning Geerpark Vlijmen

Verbouw woning
opdrachtgever: particulier
oplevering: 2015
architect: Marc Bell

 

categorie

Wonen

De woning in het Geerpark is één van de eerste die in deze nieuwe uitbreidingswijk van Vlijmen wordt gebouwd. Het betreft een woning op een hoek met uitzicht over een groengebied ernaast. Ze zal worden bewoond door een gezin van 6 personen. Vader, moeder en 4 dochters.

 

Omdat het de wens is dat elk kind over een eigen kamer kan beschikken dient er na de oplevering van de woning direct verbouwd te worden. Op zolder worden twee kamers gerealiseerd, ieder voorzien van een dakkapel.

 

De garage die door de projectontwikkelaar standaard werd voorzien is op verzoek van de familie niet gebouwd. Hiervoor in de plaats hebben we een veel ruimere, en met het oog op de toekomst geïsoleerde, garage ontworpen met daarachter een forse woonkeuken.

De woonkeuken is zodanig ontworpen dat de zij- en achtergevel grenzend aan de achtertuin maximaal ‘open’ konden worden gemaakt, waardoor de betrokkenheid met de achtertuin vanuit de woonkeuken optimaal is.
De keuken bestaat uit een kasten- en apparatenwand met haaks daarop een kookeiland. Verder is er nog ruimte voor een lange tafel met een lange bank tegen de wand van de garage en een aantal stoelen. Vanuit deze zitplek heeft men zicht op zowel de tuin als het groengebied naast de woning.

 

De architectonische uitwerking, materiaal- en kleurgebruik zijn afgestemd op rest van de woning.
Op het dak van de uitbreiding zijn zonnecollectoren aangebracht.

bekijk onze projecten in de categorie ‘wonen’: