stripesarchitects architectenbureau Eindhoven | stripesarchitects - verbouw Bakkerstraat 7 Roermond
stripesarchitects is een architectenbureau+. Voor architectuur, kennis en advies. Bekijk de verbouwing van Bakkerstraat 7 Roermond.
verbouw, herbestemming, renovatie, utiliteit, wonen, Roermond, stripesarchitects, architecten, stripes, strijp-s, eindhoven, ravenstein, oss, architectenbureau, architects, duurzaam, breeam, architectuur, kennis, advies, zorg, zorgsector, zorghuisvesting, logistiek, distributiecentrum, woningbouw, volkshuisvesting, samenwerking
1687
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-1687,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive

Verbouw Bakkerstraat 7 Roermond

Verbouw Bakkerstraat 7 Roermond

Verbouw en herbestemming winkelpand tot kantoor en woning
opdrachtgever: particulier
oplevering: 2015
architect: Marc Bell

 

categorie

Wonen | Herbestemming | Renovatie

Het pand Bakkerstraat 7 en 7a dateert van omstreeks 1900. Het is een beeldbepalend element in de binnenstad van Roermond. Tot voor kort was het deel Bakkerstraat 7 in gebruik als luxe herenmodezaak. De verdiepingen van Bakkerstraat 7a werden ook gebruikt door de winkel. Namens de opdrachtgever hebben wij het ontwerp vervaardigd voor de herbestemming van het pand. Het deel Bakkerstraat 7 zal op de begane grond onderdak gaan bieden aan een kantoor. De ruimten op de verdieping zullen weer tot woning worden omgebouwd. De ruimten op de verdieping van 7a zullen na splitsing weer worden overgedragen.

 

De bovenwoning krijgt een eigen toegang aan de straat. Hiervoor is een nieuwe entreepui ontworpen die zowel toegang biedt aan het reisbureau en het kantoor als aan de woning. Om maximale transparantie te behouden en maximale lichttoetreding te waarborgen zijn de toegangsdeuren min of meer haaks op de voorgevel geplaatst. Door deze indeling is het ook mogelijk om de luchttoetreding tot de kelder via de ‘koekoek’ te handhaven.

De bestaande luifel en de nieuwe pui zijn geschilderd in een gedekt grijze kleur. Tezamen met de grootformaat stenen vormen ze zo het basement, in contrast tot de verdiepingen.

 

Het dak zal helemaal worden gerenoveerd. De bestaande constructie van spanten en gordingen blijft gehandhaafd. In de plaats van de sporen zal een renovatie dakplaat, in eenzelfde dikte, worden toegepast. De pannen worden hergebruikt.

 

Onze werkzaamheden betroffen het inmeten en in tekening brengen van het pand, het ontwerpen van de nieuwe indelingen en het vervaardigen van de splitsingstekeningen.

bekijk onze projecten in de categorie ‘wonen’: