Terminal Red Bull Airways
stripesarchitects is een architectenbureau+. Voor architectuur, kennis en advies. Bekijk de Terminal Red Bull Airways.
openbaar, utiliteit, terminal, RedBull, folly, stripesarchitects, architecten, stripes, strijp-s, eindhoven, ravenstein, oss, architectenbureau, architects, duurzaam, breeam, architectuur, kennis, advies, zorg, zorgsector, zorghuisvesting, herbestemming, renovatie, logistiek, distributiecentrum, wonen, woningbouw, volkshuisvesting, samenwerking
256
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-256,bridge-core-3.0.8,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-29.5,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Terminal Red Bull Airways

Terminal Red Bull Airways

object met relaxruimte, café en feestruimte
opdrachtgever: MOOT
ontwerp: 2003
architect: Marc Bell

 

categorie

Openbaar | Utiliteit

Voor Red Bull ontwierpen wij de ‘Terminal Red Bull Airways’. Red Bull vroeg naar een concept voor een ruimte in de ‘duty free zone’ op een willekeurige luchthaven of groot treinstation waar een reiziger voor kortere of langere tijd kan verpozen.

 

De bezoeker kan er een snelle hap of drankje verkrijgen (take-away) uit de ‘zuiger’ die uit de buik van de Terminal zakt. Hij kan inchecken in het café of de gamesruimte of zelfs ontspannen in een speciaal daarvoor ingerichte ruimte met uiterst comfortabele relax-stoelen.

 

Stewards en stewardessen bieden de bezoeker een ongekende service. De Terminal kan ook worden gebruikt voor Red Bull-party’s.

De Terminal is een eigenzinnig en kloek object, vrijstaand in de ruimte. Doordat het is opgetild van de grond belemmert het niet de voetgangersstromen op de begane grond.

Vorm, materiaalgebruik en kleur refereren aan de verpakking van Red Bull. De slogan “Red Bull geeft je vleugels” wordt letterlijk vormgegeven met dit ellipsvormig object verwijzend naar gebruikelijke vormen in de luchtvaarttechniek.

 

De luiken zijn afzonderlijk te openen en te sluiten. In rust is de Terminal geheel gesloten, bij party’s is deze maximaal geopend.

bekijk onze projecten in de categorie ‘openbaar’: