Restauratie tuinhuisjes Ravenstein
stripesarchitects is een architectenbureau+. Voor architectuur, kennis en advies. Bekijk de restauratie van tuinhuisjes te Ravenstein.
renovatie, restauratie, monument, Heemkundekring, Ravenstein, Oss, stripesarchitects, architecten, stripes, strijp-s, eindhoven, architectenbureau, architects, duurzaam, breeam, architectuur, kennis, advies, zorg, zorgsector, zorghuisvesting, herbestemming, logistiek, distributiecentrum, wonen, woningbouw, volkshuisvesting, samenwerking
707
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-707,bridge-core-2.5.9,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-24.4,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.2,vc_responsive

Restauratie tuinhuisjes Ravenstein

Slide

Restauratie tuinhuisjes aan de Molensingel te Ravenstein

Voormalige weekendverblijven langs de gracht in Ravenstein
opdrachtgever: Heemkundekring Land van Ravenstein
realisatie: geplande start uitvoering 2014
advies: Rob Theunissen

 

categorie

Herbestemming | Renovatie

Langs de gracht in Ravenstein staan 2 voormalige tuinhuisjes die dienst hebben gedaan als weekend verblijf voor de welgestelde mensen in Ravenstein. Nu zijn de tuinhuisjes in gebruik als opslagruimte voor de beheerders van de naastgelegen moestuinen. De tuinhuisjes staan op de monumentenlijst. Het neo gotische tuinhuisje is een rijksmonument, het ander tuinhuisje is een gemeentelijk monument.

De tuinhuisjes zijn behoorlijk in verval geraakt door achterstallig onderhoud. Heemkundekring Land van Ravenstein gaat de tuinhuisjes restaureren om deze te behouden voor de toekomst. Door stripesarchitects is een advies uitgebracht om de tuinhuisjes op een verantwoorde manier te restaureren, met respect voor de cultuurhistorische waarden.

bekijk onze projecten in de categorie ‘renovatie’: