logistiek centrum Trade Port Noord Venlo
stripesarchitects is een architectenbureau+. Voor architectuur, kennis en advies. Bekijk het project logistiek centrum Trade Port Noord Venlo.
logistiek, distributiecentrum, distributiegebouw, TradePort, Venlo, stripesarchitects, architecten, stripes, strijp-s, eindhoven, ravenstein, oss, architectenbureau, architects, duurzaam, breeam, architectuur, kennis, advies, zorg, zorgsector, zorghuisvesting, herbestemming, renovatie, wonen, woningbouw, volkshuisvesting, samenwerking
418
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-418,bridge-core-2.5.9,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-24.4,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.2,vc_responsive

logistiek centrum Trade Port Noord Venlo

logistiek centrum Trade Port Noord Venlo

Studie naar flexibel concept voor logistiek centrum
opdrachtgever: Goodman
ontwerp: 2014
architect: Marc Bell

 

categorie

Logistiek

Trade Port Noord is het nieuwe bedrijventerrein van Venlo bedoeld als het centrum voor hoogwaardige, duurzame (agro) logistiek in Noord-Europa.

Het terrein bestaat uit een aantal velden (klavers) die in grootte verschillen. Voor Goodman hebben wij een studie verricht naar standaardunits waarmee logistieke gebouwen van verschillende omvang kunnen worden gerealiseerd.

Hiervoor is klaver 2d, ca. 8 ha. groot, als uitgangspunt genomen.

 

Het concept bestaat uit een schakeling van units van ca. 10.000 m². Deze units zijn gebaseerd op een stramien van 12,0×22,5 m¹. Ze kunnen rug aan rug worden geschakeld. Aan de voorzijde is in elke unit een zone gereserveerd voor eventuele entrees, loading docks, mezzanines en kantoren. Potentiële klanten kunnen hierdoor kiezen voor één of meerdere units in een groter gebouw.

De functionele scheiding is vertaald in het architectonisch concept. De plint is gemaakt van robuuste prefab betonnen gevelelementen. Hierin zijn de loading docks en entrees van de units geplaatst.

De bovenbouw herbergt de kantoren en mezzanines. De kantoren zijn voorzien van een glasgevel. De mezzanines kunnen worden voorzien van verschillende raampartijen afhankelijk van de wens van de opdrachtgever. Twee horizontale gevelbanden zorgen voor een uniform beeld waarbinnen met raampartijen en gevelafwerkingen kan worden gevarieerd.

 

Voor de ontwikkeling hebben wij ook een duurzaamheidadvies geschreven. Dit sluit aan bij de gedachte van Greenport Venlo waarin duurzaamheid centraal staat.

bekijk onze projecten in de categorie ‘logistiek’: