Logistiek centrum – The Engine
stripesarchitects is een architectenbureau+. Voor architectuur, kennis en advies. Bekijk het project logistiek centrum The Engine.
logistiek, distributiecentrum, distributiegebouw, Wehkamp, stripesarchitects, architecten, stripes, strijp-s, eindhoven, ravenstein, oss, architectenbureau, architects, duurzaam, breeam, architectuur, kennis, advies, zorg, zorgsector, zorghuisvesting, herbestemming, renovatie, wonen, woningbouw, volkshuisvesting, samenwerking
443
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-443,bridge-core-2.5.9,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-24.4,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.2,vc_responsive

Logistiek centrum – The Engine

Logistiek centrum – The Engine

Distributiecentrum ca. 135.000 m²
opdrachtgever: Goodman
ontwerp: 2013
architect: Marc Bell

 

categorie

Logistiek

Dit plan is gemaakt voor een toonaangevend online warenhuis in Nederland. De grote vlucht die het internetwinkelen genomen heeft is ook van invloed op de interne bedrijfsprocessen van dergelijke bedrijven. Met name de afhandeling van goederen wordt hierin steeds belangrijker. Er is gekozen om dit proces volledig te automatiseren. Om dit efficient te kunnen uitvoeren is de behoefte aan een nieuw distributiecentrum ontstaan.

 

In het midden van het distributiecentrum vindt de geautomatiseerde goederenafhandeling plaats. Alle overige processen zijn daaromheen gepositioneerd. De offices zijn geconcentreerd in de hoek van het gebouw zodat optimaal gebruik kan worden gemaakt van het daglicht.

De gevel is horizontaal geleed. 2 gevelbanden t.p.v. de 1e verdiepingsvloer en de dakvloer bepalen het beeld. Dit schept de mogelijkheid om met de invulling van de gevel tussen deze banden vrij om te gaan, bijvoorbeeld met LED-verlichting (avondvisualisatie). Het warenhuis wordt hiermee alle ruimte voor haar wisselende reclamecampagnes geboden.

bekijk onze projecten in de categorie ‘logistiek’: