Informatiecentrum Eindhoven
stripesarchitects is een architectenbureau+. Voor architectuur, kennis en advies. Bekijk het informatiecentrum Philips fruittuin Eindhoven.
informatiecentrum, openbaar, landschap, landschappelijk, Philips, fruittuin, strijp, Eindhoven, stripesarchitects, architecten, stripes, strijp-s, eindhoven, ravenstein, oss, architectenbureau, architects, duurzaam, breeam, architectuur, kennis, advies, zorg, zorgsector, zorghuisvesting, herbestemming, renovatie, logistiek, distributiecentrum, wonen, woningbouw, volkshuisvesting, samenwerking
394
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-394,bridge-core-2.0.2,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-19.0.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Informatiecentrum Eindhoven

Informatiecentrum ‘Stadspoort Landbouw’ te Eindhoven

informatiecentrum op locatie Philips Fruittuinen
opdrachtgever: gemeente Eindhoven
ontwerp: 2011
architect: Marc Bell i.s.m. Geert de Poorter

 

categorie

Openbaar | Landschap

Eindhoven hanteert het concept Stadspoorten. Iedere stadspoort is een ontmoetings- en rustpunt voor bezoekers, op de grens tussen stad en buitengebied. De Stadspoorten komen in groengebieden die vanuit het buitengebied als een soort wig tot dicht bij het centrum van de stad reiken. Landelijk Strijp, als uitloper van Het Groene Woud, is één van de drie Stadspoorten. De Philips Fruittuinen liggen midden in het gebied.

 

Wij maken de tuinen toegankelijk via het ‘Strijpse Pad, een stelsel van ‘informele paadjes’ die ontstonden door jarenlang gebruik door bezoekers. Wij leiden het door de Philips Fruittuinen. Het nieuwe informatiecentrum leggen wij aan het pad. Bezoekers en wandelaars ervaren hoe bijzonder dit gebied is doordat ze zich in de Philips Fruittuinen letterlijk tussen de fruitbomen mogen begeven.

Het informatiecentrum komt haaks op de bestaande Landwinkel en het Pannenkoekenhuis. Daardoor ontstaat een duidelijk afgebakend, intiem pleintje. Het gebouw geeft beschutting tegen de wind vanaf de schapenweide.

 

Het gebouw is als transparante doos uitgewerkt waardoor je het achtergelegen gebied kunt zien. Het komt op een lage plint waardoor het lijkt te zweven. De zo ontstane transparantie en lichtheid passen bij het open karakter van een informatiecentrum.

bekijk onze projecten in de categorie ‘openbaar’: