Herbestemming Beeckerhof voor wonen en zorg
stripesarchitects is een architectenbureau+. Voor architectuur, kennis en advies. Bekijk het project herbestemming Beeckerhof voor wonen en zorg.
stedenbouw, landschap, zorg, wonen, woningbouw, herbestemming, renovatie, Swalmen, Vogelpark, Beeckerhof, stripesarchitects, architecten, stripes, strijp-s, eindhoven, ravenstein, oss, architectenbureau, architects, duurzaam, breeam, architectuur, kennis, advies, zorgsector, zorghuisvesting, logistiek, distributiecentrum, volkshuisvesting, samenwerking
272
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-272,bridge-core-2.5.9,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-24.4,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.2,vc_responsive

Herbestemming Beeckerhof voor wonen en zorg

Wonen en zorg Beeckerhof te Swalmen

herontwikkeling monumentale boerderij en bijbehorend erf voor (zorg-) wonen
opdrachtgever: Roelofs ontwikkeling & adviseurs B.V.
ontwerp: 2010
architect: Marc Bell

 

categorie

Herbestemming | Renovatie | Wonen | Zorg | Stedenbouw

Met een monument ben je voorzichtig. Tegelijkertijd moet je het lef hebben om duidelijke keuzes te maken en die door te voeren tot in de miniemste details. In het plan herbestemming van het gebied Vogelpark Beeckerhof draait daarom alles om de voormalige boerderij met zijn monumentale gevel, het hoofdgebouw van het park dat als enige nog overeind staat.

Een nieuw boerenerf met ‘woonstallen’ (achter de boerderij), een hoogstamboomgaard (voorzijde), een gemeenschappelijk erf met graspaden, royale hagen en een haakvorming appartementen gebouw zonder kappen zorgen ervoor dat oud zich voelt bij nieuw als een vis in het water. En andersom.

De nieuwe gebouwen bestaan uit natuurlijke materialen.

bekijk onze projecten in de categorie ‘herbestemming’: