doelgroepwoningen
stripesarchitects is een architectenbureau+. Voor architectuur, kennis en advies. Bekijk het project 'doelgroepwoningen'.
doelgroepwoningen, concept, wonen, woningbouw, volkshuisvesting, stripesarchitects, architecten, stripes, strijp-s, eindhoven, ravenstein, oss, architectenbureau, architects, duurzaam, breeam, architectuur, kennis, advies, zorg, zorgsector, zorghuisvesting, herbestemming, renovatie, logistiek, distributiecentrum, samenwerking
417
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-417,bridge-core-2.5.9,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-24.4,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.2,vc_responsive

doelgroepwoningen

concept duurzame woningen

duurzame woningen
opdrachtgever: woningcorporatie
ontwerp: 2014
architect: Marc Bell

 

categorie

Wonen

Voor een kleine gemeenschap worden nieuwe doelgroepwoningen gerealiseerd aan de rand van een nieuwbouwwijk. Een snelle bouwtijd, lage kosten, flexibiliteit en uitbreidbaarheid zijn belangrijke aspecten voor het concept dat uiteindelijk op meerdere locaties uitgevoerd moet kunnen worden. Ook een breed scala aan duurzaamheidsmaatregelen kunnen afhankelijk van locatie en wensen van de opdrachtgevers worden meegenomen.

De woningen zijn eenvoudig van opzet en gebaseerd op een vast stramien. De ruimten zijn georganiseerd rondom een vaste kern. De gewenste flexibiliteit en aanpasbaarheid is gecreëerd doordat een extra, optionele ruimte kan worden toegevoegd.

Het architectonisch beeld refereert naar de tijdelijkheid van verplaatsbare woonunits.

bekijk onze projecten in de categorie ‘wonen’: