DC-03 – distributiecentrum te Roosendaal
stripesarchitects is een architectenbureau+. Voor architectuur, kennis en advies. bekijk distributiecentrum DC-03 Roosendaal.
logistiek, distributiecentrum, DC-03, Borchwerf, Roosendaal, stripesarchitects, architecten, stripes, strijp-s, eindhoven, ravenstein, oss, architectenbureau, architects, duurzaam, breeam, architectuur, kennis, advies, zorg, zorgsector, zorghuisvesting, herbestemming, renovatie, wonen, woningbouw, volkshuisvesting, samenwerking
2470
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-2470,bridge-core-2.3.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-22.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive

DC-03 – distributiecentrum te Roosendaal

Distributiecentrum DC-03 te Roosendaal

distributiecentrum, ± 24.000 m² warehouse, ± 3.500 m² mezzanine en ± 1.150 m² offices

opdrachtgever: Bolckmans NV

oplevering: 2020

architect: Marc Bell

visualisaties: PUUR3D

 

categorie

Logistiek

Voor aannemer Bolckmans NV uit het Belgische Hoogstraten heeft Stripesarchitects het ontwerp gerealiseerd voor dit distributiecentrum alsook de aanvraag Omgevingsvergunning verzorgd. Bolckmans heeft dit project in opdracht van projectontwikkelaar Van Dam Invest gerealiseerd. Intervest Offices & Warehouses is de investeerder. Om tijdens de uitvoeringsfase de architectonische kwaliteit te waarborgen is Stripesarchitects ook in deze fase nadrukkelijk betrokken gebleven.

 

Het gebouw wordt gerealiseerd op bedrijventerrein Borchwerf I. Op het kavel was voorheen Rust Oleum gevestigd, een producent van industriële verven en coatings. Het totale oppervlak bedraagt ca. 28.650 m². Het bebouwd oppervlak is gemaximaliseerd op het kavel, rekening houdend met het groot aantal benodigde auto parkeerplaatsen. De hoofdontsluiting voor het vrachtverkeer is gepositioneerd aan de Bosstraat.

Het gebouw is zodanig ontworpen dat het gebruikt kan worden door één huurder of twee huurders. Om die reden zijn op 2 hoeken kantoren gepositioneerd met daartussen de laad- en loszône. De mezzanine is op een hoogte van 7,2 m¹ doorlopend over de beide kantoren aangebracht. Hierdoor is het mogelijk om de kantoren uit te breiden met een 3e laag op mezzanine-niveau. Omdat de opdrachtgever het niet wenselijk achtte dat een grote sprinklertank het beeld op het pand zou vertroebelen is hier gekozen om een sprinklerbassin onder de begane grondvloer van het warehouse te realiseren.

Het zal het duurzaamheidscertificaat BREEAM-NL met het label Outstanding verkrijgen.

 

De kantoren manifesteren zich door grote vliesgevelpuien die worden omkaderd door een witte gevelband van aluminium composiet. Deze gevelband loopt boven de loading docks door en verbindt daarmee alle functie van het gebouw in één beweging.

bekijk onze projecten in de categorie ‘logistiek’: